Hundra år sedan

Herregud vad länge sen jag skrev här! Som inlägget innan tyder så köpte vi nytt hus och har bott här i 2 månader snart! :) tiden bara rusar på!

Så här kommer en genomkörare av vad vi gjort hittills : Vi rev alla tapeter i hela huset, alla golv och målade alla tak och väggar med stoppfärg, damen som ägde huset innan oss hade rökt inne så vi ville inte riskera att det luktade rök eller gulnade igenom vanlig takfärg eller tapeter så på två veckor hade vi målat allt ( varje cm av väggar och tak) och all tak i huset målades med vanlig takfärg ovan på.

Pappa och jag förlorade väll några hjärnceller och var hög i två veckor...pga av all målning av den hemskt starka färgen men vi har hämtat igen oss ;) haha.

Sen tapetserade vi alla sovrum och la golv osv innan vi flyttade in, på 25dagar hann vi otroligt lång men en jäkla massa jobb och stress! Vi gjorde iordning gillestugan nere i källaren med massa liter målarfärg så vi kan använda det som tv-rum medan vi fortsätter renoveringen i tvrummet/ köket på entréplanet.

Vi stressade på en massa men det var mycket pga att barnen skulle ha sina rum färdiga och att dom skulle kunna få känna sig hemma på ängång och att vardagen skulle kunna funka som vanligt och att dom inte skulle behöva bo i allt kaos. Det gick hyfsat smidigt och det blev aldrig en massa kartonger ivägen oså. 

I samma veva vi flyttade in var det en firma här och dränerade, då huset inte var dränerat så kände vi att vi absolut ville lägga pengar och göra det på ängång så att källaren blir fullt duglig att använda och bo i, vi har dusch, tvättstuga, förråd, toa, gillestuga och ett stort "arbetsrum" som ska renoveras där nere och så småningom bli ett sällskapsrum/gästrum/kontor.

Känns skönt att det är gjort och att vi till våren kan börja med att pyssla i trädgården och bygga altan och soldäck.

Hallen är vårat senaste projekt, den blev helt klar veckan innan Halloween. Blev så himla bra och är så nöjd att vi lät halvpaneln som vi målade vit vara kvar. (väldigt otippat att den målades va?) 

Vi har valt ett riktigt ek-parkett lite mörkare än den vanliga "ljusgula" ekparketten,  till hela huset, samma golv i alla rum, så slipper man känna att det ser ut som nått jäkla lapptäcke. Badrummet ska självklart inte ha parkett golv ;) haha.

Nu är vi i fullgång att köra på med tv-rum och kök, det är en variant på öppen planlösning mellan tv-rummet och köket och då renoverar vi båda på ängång, vi har dock inte bestämt oss om hela köket ryker. Eller om luckorna bara ska lämnas in på lack. Det återstår att se.
-; tanken är att vi ska vara klar med golv och väggar till första veckan i december.
Och alla små fix med lister och el uttag och framför allt all styling och inredning ska vara klar till jul, då vi ska vara hos oss på julafton. :)

I detta inlägg följer massa bilder på innan och under renoveringen. 

Kommentera här: